Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2018 11:13
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Hacker se naboural do webu The Wall Street Journal a umístil na něj článek podporující PewDiePie

TECH
Uložit Uložené

PewDiePie vs T-Series stále pokračuje.

Online souboj mezi youtuberem PewDiePiem a kanálem T-Series eskaluje a překračuje všechny hranice. Před nedávnem neznámý hacker využil bezpečnostní chyby v tiskárnách připojených na internet a tiskl přes ně plakáty podporující PewDiePie.

Nyní neznámý hacker naboural zpravodajský web The Wall Street Journal, umístil na něj článek podporující právě tohoto youtubera a pobízel čtenáře k odbírání jeho kanálu. Celý článek se na první pohled tvářil jako normální článek vydaný redakcí, také se v něm omlouvali za předchozí zprávy, které o něm vydali.

Hacker se naboural do webu Wall Street Journal a umístil na něj článek podporující PewDiePie
Hacker se naboural do webu Wall Street Journal a umístil na něj článek podporující PewDiePie Zdroj: Refresher.cz

V nich se totiž psalo o tom, že PewDiePie rozšířuje antisemitické názory. Dočíst jste se o této informaci mohli i u nás.

PewDiePie má aktuálně 77,2 milionu odběratelů a T-Series 75,8 milionu odběratelů, souboj je tedy opravdu těsný.

Později k tomuto hackerskému útoku vyjádřila i redakce The Wall Street Journal s tím, že došlo k odcizení přihlašovacích údajů do redakčního systému. Podle informací magazínu Motherboard nedošlo k odcizení údajů, ale k pouhému uhádnutí. Protože prý heslo bylo stejné jako přihlašovací jméno.

Domů
Sdílet
Diskuse