Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2015 v 13:02
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Silný snímek Son of Soul z koncentračního tábora Osvětim přichází s prvními záběry a emotivním příběhem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Son of Soul je příběh člena Sonderkommanda, tedy muže, který byl nucen pracovat v krematoriu nacistického vyhlazovacího tábora.

Úderný, ambiciózní a skvěle vypadající snímek Son of Soul proplul desítkami filmových festivalů ještě před svojí americkou premiérou, která nastane 18. prosince (december). Nyní, s příchodem prvního traileru, se mohou diváci začít těšit na celosvětovou premiéru, která už z potenciálu a prvních uveřejněných záběrů má, troufám si říct, nakročeno k nominaci na Oscara. Toto drama, na které se bude koukat pravděpodobně ztěžka a těžko bude divákovi i po odchodu z kina, natočil László Nemes. Jeho snímek se odehrává v nacistickém vyhlazovacím táboře Osvětim během 40. let minulého století.

Už jen zasazení naznačuje, že tady půjde o těžké drama, tomu přidává i skutečnost, že hlavní postava se jménem Saul Ausländer (Géza Röhrig) je člen Sonderkommanda. Je tedy nucen pracovat v místním krematoriu, kde od rána do večera napomáhá se spalováním těl jeho židovských bratří. Při práci v jedné ze spaloven objeví tělo svého syna. Rozhodne se k nemožnému. Pokusí se tělo zachránit z plamenů, najít rabína a provést s ním řádný rituál a pohřeb. Trailer nenabídne záběry úchvatného prostředí, nýbrž emoce, zoufalství a beznaděj, v níž se hlavní hrdina nachází. Scénář napsal režisér společně s Clarou Royer. Dalšími herci jsou například Levente Molnár a Urs Rechn.

Domů
Sdílet
Diskuse