Sobota 21. 4. 2018 svátek má Alexandra

hledej na refresheru

Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Jaká je pizza z řetězce Ambiente, která se válí ručně podle střežené receptury Verace Pizza Napoletana?

23. červen 2015, 16:07
23. červen 2015, 16:07

Jaká je pizza z řetězce Ambiente, která se válí ručně podle střežené receptury Verace Pizza Napoletana?

Před více jak 4 měsíci jsme pro vás zrecenzovali podnik, který minulý rok vyhrál v anketě o nejlepší pizzerii v Praze - Pizzerii Grosseto. Zmínili jsme, že se v této anketě, hned za vítězným Grossetem, umístila Pizza Nuova řetězce Ambiente. A tam jsme se vypravili dnes. Jeden z podniků z řetězce Ambiente nehodnotíme poprvé. V minulosti jsme navštívili řeznictví Františka Kšány Naše maso, kde jsme okoštovali místní burger či Pastacaffe ve Vězeňské ulici, a ani z jednoho jsme neodcházeli zklamáni.

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

 

Proto jsem byl před návštěvou Pizza Nuova, která se nachází v Revoluční ulici mezi dvěma obchodními centry – Palladiem a Kotvou, pln očekávání. Pro jistotu jsem si, z vidiny přeplněné pizzerie v době oběda, udělal rezervaci na dvě místa u okna s výhledem na Náměstí Republiky (v létě si můžete posedět i na venkovní zahrádce, která je před restaurací).

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Po vstupu do prvního patra, kde se vše odehrává, se nás ujala velmi milá slečna u recepce a zavedla nás na rezervovaná místa. Abych řekl pravdu, v době našeho příchodu (12:30), jsem očekával restauraci o dost plnější. V interiéru hraje prim dřevo a najdeme ho na stěnách i na stolech. Stoly jsou v některých částech restaurace hodně blízko sebe a díky tomu a také lavicím může restaurace působit až dojmem jídelny.


Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Kritiky bylo ale dost, námi obsazený stolek pro dvě osoby byl od ostatních stolů celkem bokem a nabízel krásný výhled na městský ruch na Náměstí Republiky.

 

Hned po usazení se nám začal věnovat velmi příjemný mladík z obsluhy, který nás podrobně informoval o denní nabídce. Kromě pokrmů z denní a stálé nabídky si zde můžete objednat i tzv. degustaci, což vlastně znamená all you can eat. Za necelých tři sta korun (ve všedních dnech do 18. hodiny), se tak můžete doslova projíst celou nabídkou místních pizz a těstovin, které vám obsluha nepřetržitě nosí, dokud nemáte „dost".

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Do Pizza Nuova jsme však přišli proto, abychom ochutnali pizzu a porovnali ji s tím, co jsme dostali v konkurenční Grossetu. Proto nabídka degustuj, co můžeš hned na začátku padla, a to nejenom z tohoto důvodu, ale také proto, že jsme před návštěvou neabsolvovali minimálně denní půst, který by nás na tento nemožný úkol připravil.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Ještě před jídlem jsme si dali osvěžující okurkovou limonádu bohaté chuti, za kterou nebudete utracených 55 Kč rozhodně litovat (sklenička 0,2 l rozhodně nestačí, objednejte si rovnou 0,4 l (95 Kč).

 

Couvertu, v podobě krajíčku místního pizza chleba či focacci, jsme se zde však, v porovnání s konkurencí, nedočkali.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Teď však už k tomu hlavnímu, k pizze. V menu nenarazíte na široký výběr různých typů pizz, zato zde najdete Margheritu, připravenou hned na šest způsobů jako například s tuňákem, pražskou či parmskou šunkou a rukolou nebo na Margheritu Bufala, na které je mozzarella z buvolího mléka. My jsme však zvolili, pro porovnání, Margheritu classica (195 Kč) s rajčaty San Marzano, sýrem Grana Padano, fior di latte a bazalkou.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Pizza byla
na první pohled krásně propečená s nadýchanými okraji, nebyla však předem aspoň nakrojená, a tak jsme se s tím museli poprat sami. Škoda, že když už pizza není nakrojená, nedostanete k ní aspoň ostřejší nůž, jen standardní. K samotné pizze nemám jedinou výtku, není nic, čím by mě zklamala (až na to, že bych uvítal trochu více bazalky), ale ani nic, čím by mě nějak nadchla. A tak tedy u mě v porovnání cena/výkon (135 Kč vs. 198 Kč) vítězí přece jenom ta z Grosseta.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Vedle pizzy padla volba na Cannelloni plněné špenátem a sýry ricottou, mascarpone a Grana Padano, doplněné omáčkou z rajčat San Marzano (205 Kč). I když se porce na první dojem jeví „jak pro vrabca”, zdání klame. Tři Cannelloni jsou díky obsaženým sýrům poměrně hutné. Canneloni byly vynikající a ve spojení s rajčatovou omáčkou opravdu dobrou volbou.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Oběd jsme završili typickým italským moučníkem, a to tiramisu, kterému na rozdíl od spousty ostatních tiramisu, podávaných v českých restauracích, nechyběly piškoty namáčené v kávě a likéru Amaretto. Nebudu se ale tajit tím, že za 135 Kč jsem od něj čekal, hlavně co se prezentace týče, trošku víc.

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravdaPizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Pizza Nuova se od ostatních podniků z řetězce Ambiente, ať už kvalitou a čerstvostí surovin či výbornou obsluhou, nevymyká. Velký a prostorný interiér je však vhodnější spíše pro rodinná či firemní setkání než pro večeři při svíčkách. Lavice bez opěradel zde rozhodně nepřispívají k tomu, abyste zde vysedávali delší dobu.


Pizza Nuova patří určitě k těm nadprůměrným pizzeriím v Praze, mým oblíbencem však zůstane jeho konkurent z Dejvic.

 

8/10

Vyjádři svůj názor na článek
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad Méně takových článků
Super! Více takových článků
Řekni nám, proč se ti článek nelíbí:
Děkujeme za tvůj názor!
Pomáhá nám i autorům při zkvalitňování obsahu na stránce.
Líbil se ti článek? Sdílej ho přátelům
NAHORU
Diskuse15 komentářů
nebo odeslat jako anonym
15 komentářů
Seřadit komentáře podle oblíbenosti času přidání
avatar
Heyzenberk23. červen 2015, 20:04

Asi prestanem chodiť na Refresher.. Všade samé jedlo a ja som potom hladný... Choďte dopiče chalani :( fakt..

13 Odpovědět · Nahlásit
avatar
david hasselhof24. červen 2015, 7:52

aspon sa konecne nazeres a nebudes mat 60 kil aj s topankami.

4 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Heyzenberk25. červen 2015, 13:22

Ale šak ja by som sa najedol ale nemame nič doma.. Všetko zobrali..

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
rolls24. červen 2015, 14:36

V stavanej peci je pizza top, citis to z nej, najlepsie pokial sa ohen robi pomocou dreva, tie elektricke nahrazky, co maju rozne "pizzerie" nestoja za nic.

4 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Lu23. červen 2015, 19:28

pre mna najlepsia pizza v prahe, stale ked som tam, tak idem do tejto pizzerie :) ..dala by som 10/10

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
david hasselhof24. červen 2015, 7:54

Tak dones niekedy ochutnat ja sa za pizzou jebat do prahy urcite nebudem. Ale v ivanke robi zasa Miky dobre langose.

3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Ferko_ze_Senice23. červen 2015, 18:27

neviem ci zrovna to, ze pizza nebola nakrajana je nejaky minus kedze pizza sa nekraja ... to, ze noz bol tupy to uz je vec druha

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
tom23. červen 2015, 18:12

normálne ma hlava rozbolela z tej češtiny

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
nick24. červen 2015, 9:05

pizzeria Kmotra v centre Prahy

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
vtipálek23. červen 2015, 18:23

zhorata bazalka je top!

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
radoradrar23. červen 2015, 18:07

Najlepsia je pizza parking alebo freshpoint pizza

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
ved to tu uz bolo23. červen 2015, 22:49

http://refresher.sk/24942-REFRESHER-papa-Najedli-jsme-se-v-nejlepsi-pizzerii-v-Praze-Jake-je-Grosseto

-2 Odpovědět · Nahlásit
24. červen 2015, 9:13

Cituji Refresher z recenze na Grosseto: "K mozzarelle není co vytknout a bazalka je správně přidaná až po upečení pizzy a natrhaná. Pokud se totiž přidá hned na začátku, během pečení zhořkne a pokud se krájí nožem a ne trhá, tak zčerná. Za 135 Kč dostanete tu nejlepší pizzu v Praze."
U pizzy za dvě stovky bych tedy očekával správně použitou bazalku v optimálním množství a ne ty tři seschlý kousky, za to měly bejt body dolu. Prezentace jídel taky v Grossetu o míle vepředu, divím se, že dostala Nuova tak vysoký hodnocení.

-3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
RMA24. červen 2015, 18:49

Možná proto, že druhé jídlo v Nuova bylo bez výčitek, v Grossetu nebylo rizoto to pravý ořechový

2 Odpovědět · Nahlásit
avatar
haha23. červen 2015, 17:50

kolko vam musel zaplatit majitel tejto pizzerky aby ste mu dali 8/10??? leda tak 4/10!!!!!!!!!!!!!

-4 Odpovědět · Nahlásit
ZOBRAZIT DALŠÍ KOMENTÁŘE
Nejčtenější