Sobota 20. 1. 2018 svátek má Ilona, Sebastián

hledej na refresheru

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Jaká je pizza z řetězce Ambiente, která se válí ručně podle střežené receptury Verace Pizza Napoletana?

23. červen 2015, 16:07
23. červen 2015, 16:07

Před více jak 4 měsíci jsme pro vás zrecenzovali podnik, který minulý rok vyhrál v anketě o nejlepší pizzerii v Praze - Pizzerii Grosseto. Zmínili jsme, že se v této anketě, hned za vítězným Grossetem, umístila Pizza Nuova řetězce Ambiente. A tam jsme se vypravili dnes. Jeden z podniků z řetězce Ambiente nehodnotíme poprvé. V minulosti jsme navštívili řeznictví Františka Kšány Naše maso, kde jsme okoštovali místní burger či Pastacaffe ve Vězeňské ulici, a ani z jednoho jsme neodcházeli zklamáni.

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

 

Proto jsem byl před návštěvou Pizza Nuova, která se nachází v Revoluční ulici mezi dvěma obchodními centry – Palladiem a Kotvou, pln očekávání. Pro jistotu jsem si, z vidiny přeplněné pizzerie v době oběda, udělal rezervaci na dvě místa u okna s výhledem na Náměstí Republiky (v létě si můžete posedět i na venkovní zahrádce, která je před restaurací).

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Po vstupu do prvního patra, kde se vše odehrává, se nás ujala velmi milá slečna u recepce a zavedla nás na rezervovaná místa. Abych řekl pravdu, v době našeho příchodu (12:30), jsem očekával restauraci o dost plnější. V interiéru hraje prim dřevo a najdeme ho na stěnách i na stolech. Stoly jsou v některých částech restaurace hodně blízko sebe a díky tomu a také lavicím může restaurace působit až dojmem jídelny.


Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Kritiky bylo ale dost, námi obsazený stolek pro dvě osoby byl od ostatních stolů celkem bokem a nabízel krásný výhled na městský ruch na Náměstí Republiky.

 

Hned po usazení se nám začal věnovat velmi příjemný mladík z obsluhy, který nás podrobně informoval o denní nabídce. Kromě pokrmů z denní a stálé nabídky si zde můžete objednat i tzv. degustaci, což vlastně znamená all you can eat. Za necelých tři sta korun (ve všedních dnech do 18. hodiny), se tak můžete doslova projíst celou nabídkou místních pizz a těstovin, které vám obsluha nepřetržitě nosí, dokud nemáte „dost".

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Do Pizza Nuova jsme však přišli proto, abychom ochutnali pizzu a porovnali ji s tím, co jsme dostali v konkurenční Grossetu. Proto nabídka degustuj, co můžeš hned na začátku padla, a to nejenom z tohoto důvodu, ale také proto, že jsme před návštěvou neabsolvovali minimálně denní půst, který by nás na tento nemožný úkol připravil.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Ještě před jídlem jsme si dali osvěžující okurkovou limonádu bohaté chuti, za kterou nebudete utracených 55 Kč rozhodně litovat (sklenička 0,2 l rozhodně nestačí, objednejte si rovnou 0,4 l (95 Kč).

 

Couvertu, v podobě krajíčku místního pizza chleba či focacci, jsme se zde však, v porovnání s konkurencí, nedočkali.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda
Teď však už k tomu hlavnímu, k pizze. V menu nenarazíte na široký výběr různých typů pizz, zato zde najdete Margheritu, připravenou hned na šest způsobů jako například s tuňákem, pražskou či parmskou šunkou a rukolou nebo na Margheritu Bufala, na které je mozzarella z buvolího mléka. My jsme však zvolili, pro porovnání, Margheritu classica (195 Kč) s rajčaty San Marzano, sýrem Grana Padano, fior di latte a bazalkou.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Pizza byla
na první pohled krásně propečená s nadýchanými okraji, nebyla však předem aspoň nakrojená, a tak jsme se s tím museli poprat sami. Škoda, že když už pizza není nakrojená, nedostanete k ní aspoň ostřejší nůž, jen standardní. K samotné pizze nemám jedinou výtku, není nic, čím by mě zklamala (až na to, že bych uvítal trochu více bazalky), ale ani nic, čím by mě nějak nadchla. A tak tedy u mě v porovnání cena/výkon (135 Kč vs. 198 Kč) vítězí přece jenom ta z Grosseta.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda


Vedle pizzy padla volba na Cannelloni plněné špenátem a sýry ricottou, mascarpone a Grana Padano, doplněné omáčkou z rajčat San Marzano (205 Kč). I když se porce na první dojem jeví „jak pro vrabca”, zdání klame. Tři Cannelloni jsou díky obsaženým sýrům poměrně hutné. Canneloni byly vynikající a ve spojení s rajčatovou omáčkou opravdu dobrou volbou.

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Oběd jsme završili typickým italským moučníkem, a to tiramisu, kterému na rozdíl od spousty ostatních tiramisu, podávaných v českých restauracích, nechyběly piškoty namáčené v kávě a likéru Amaretto. Nebudu se ale tajit tím, že za 135 Kč jsem od něj čekal, hlavně co se prezentace týče, trošku víc.

 

Pizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravdaPizza Nuova je prý jedna z nejlepších v Praze. Zjistili jsme, zda je to pravda

Pizza Nuova se od ostatních podniků z řetězce Ambiente, ať už kvalitou a čerstvostí surovin či výbornou obsluhou, nevymyká. Velký a prostorný interiér je však vhodnější spíše pro rodinná či firemní setkání než pro večeři při svíčkách. Lavice bez opěradel zde rozhodně nepřispívají k tomu, abyste zde vysedávali delší dobu.


Pizza Nuova patří určitě k těm nadprůměrným pizzeriím v Praze, mým oblíbencem však zůstane jeho konkurent z Dejvic.

 

8/10

Vyjádři svůj názor na článek
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad Méně takových článků
Super! Více takových článků
Řekni nám, proč se ti článek nelíbí:
Děkujeme za tvůj názor!
Pomáhá nám i autorům při zkvalitňování obsahu na stránce.
Zobrazit 15 komentářů
Diskuse
nebo odeslat jako anonym
15 komentářů
Seřadit komentáře podle oblíbenosti času přidání
avatar
Heyzenberk23. červen 2015, 20:04

Asi prestanem chodiť na Refresher.. Všade samé jedlo a ja som potom hladný... Choďte dopiče chalani :( fakt..

13 Odpovědět · Nahlásit
avatar
david hasselhof24. červen 2015, 7:52

aspon sa konecne nazeres a nebudes mat 60 kil aj s topankami.

4 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Heyzenberk25. červen 2015, 13:22

Ale šak ja by som sa najedol ale nemame nič doma.. Všetko zobrali..

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
rolls24. červen 2015, 14:36

V stavanej peci je pizza top, citis to z nej, najlepsie pokial sa ohen robi pomocou dreva, tie elektricke nahrazky, co maju rozne "pizzerie" nestoja za nic.

4 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Lu23. červen 2015, 19:28

pre mna najlepsia pizza v prahe, stale ked som tam, tak idem do tejto pizzerie :) ..dala by som 10/10

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
david hasselhof24. červen 2015, 7:54

Tak dones niekedy ochutnat ja sa za pizzou jebat do prahy urcite nebudem. Ale v ivanke robi zasa Miky dobre langose.

3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
Ferko_ze_Senice23. červen 2015, 18:27

neviem ci zrovna to, ze pizza nebola nakrajana je nejaky minus kedze pizza sa nekraja ... to, ze noz bol tupy to uz je vec druha

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
tom23. červen 2015, 18:12

normálne ma hlava rozbolela z tej češtiny

1 Odpovědět · Nahlásit
avatar
nick24. červen 2015, 9:05

pizzeria Kmotra v centre Prahy

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
vtipálek23. červen 2015, 18:23

zhorata bazalka je top!

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
radoradrar23. červen 2015, 18:07

Najlepsia je pizza parking alebo freshpoint pizza

0 Odpovědět · Nahlásit
avatar
ved to tu uz bolo23. červen 2015, 22:49

http://refresher.sk/24942-REFRESHER-papa-Najedli-jsme-se-v-nejlepsi-pizzerii-v-Praze-Jake-je-Grosseto

-2 Odpovědět · Nahlásit
24. červen 2015, 9:13

Cituji Refresher z recenze na Grosseto: "K mozzarelle není co vytknout a bazalka je správně přidaná až po upečení pizzy a natrhaná. Pokud se totiž přidá hned na začátku, během pečení zhořkne a pokud se krájí nožem a ne trhá, tak zčerná. Za 135 Kč dostanete tu nejlepší pizzu v Praze."
U pizzy za dvě stovky bych tedy očekával správně použitou bazalku v optimálním množství a ne ty tři seschlý kousky, za to měly bejt body dolu. Prezentace jídel taky v Grossetu o míle vepředu, divím se, že dostala Nuova tak vysoký hodnocení.

-3 Odpovědět · Nahlásit
avatar
RMA24. červen 2015, 18:49

Možná proto, že druhé jídlo v Nuova bylo bez výčitek, v Grossetu nebylo rizoto to pravý ořechový

2 Odpovědět · Nahlásit
avatar
haha23. červen 2015, 17:50

kolko vam musel zaplatit majitel tejto pizzerky aby ste mu dali 8/10??? leda tak 4/10!!!!!!!!!!!!!

-4 Odpovědět · Nahlásit
Odebírej REFRESHER videa