Úterý 23. 10. 2018 svátek má Teodor

hledej na refresheru

Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

REFRESHER papá je tu s dalším dílem. Řeznickou hospodu v centru Prahy, za kterou stojí britský šéfkuchař Paul Day, byste rozhodně měli navštívit

27. září 2015, 13:26
27. září 2015, 13:26

REFRESHER papá je tu s dalším dílem. Řeznickou hospodu v centru Prahy, za kterou stojí britský šéfkuchař Paul Day, byste rozhodně měli navštívit

Maso a kobliha. Kombinace těchto dvou slov (a pokrmů) se mi zprvu jevila jako poněkud zvláštní způsob, jak pojmenovat svůj nově otevřený podnik. Vzápětí jsem však zjistil, že se jedná o nejnovější projekt britského šéfkuchaře Paula Daye a hned jsem se nemohl dočkat, kdy Maso a koblihu navštívím.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

 

Proč jsem, jak se lidově říká, „na větvi“ z Paula Daye? Řezník vyučený v Anglii nejdříve tříbil své kulinářské umění v londýnské čínské čtvrti, aby se později propracoval až do slavných restauracích například v New Yorku.

 

Před více než pěti lety se usadil v České republice, kde si otevřel, zde již kultovní Sansho a poté také řeznictví The Real Meat Society, které, troufnu si říci, patří mezi nejlepší nejenom v Praze, ale i celém Česku. Toho dosahuje především díky tomu, že se o maso stará šetrně a zpracování a staření je prováděno na velmi vysoké úrovni.

 

Téměř hned vedle zmíněného Sansha v Petrské ulici najdeme Maso a koblihu, které je svým konceptem něčím mezi restaurací, hospodou, řeznictvím a díky svým pohádkovým koblihám (o kterých se zmíním později) i tak trochu cukrárnou. Nazývejme ale Maso a koblihu řeznickou hospodou, kde se vaří z masa z The Real Meat Society a zpracovávají se celá zvířata, a to pouze z venkovních chovů.


Máte-li zájem, můžete si hned u vstupu, kde vás přivítá milá obsluha, jejich maso u řeznického pultu zakoupit.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v PrazeNejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Místo jsme si vybrali v zadní části na příjemné letní zahrádce. Místa k posezení jsou ale samozřejmě i uvnitř, a to jak ve vstupní části, tak i za rohem, kde se můžete usadit ve vyšších židlích s výhledem na výčep a pracující obsluhu.

Pojďme se podívat na nabídku. Vedle té denní obsahuje i stálou, která se dělí do čtyř částí: Něco menšího, Něco většího, Něco sladkého a Saláty a přílohy. Milá obsluha k nám ihned přispěchala s menu a problém nebyl něco si vybrat, ale spíše nenechat si přinést úplně všechno. Na výčepu zde mají nepříliš běžného Matušku, což znamená, že za trojku budete muset z kapsy vysypat kár korunek navíc. Konkrétně 55 Kč. Ano, může se to zdát jako facka, ale Matuška k tak dobrému jídlu, které zde připravují prostě sedne. Zde si pivo nedáváte proto, abyste jich vypili za večer pět, šest, sedm, ale proto, abyste si ho dali jednoduše na chuť, k jídlu.

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

 

Ze sekce Něco menšího jsme sáhli po pochoutce v našem kraji poněkud netradiční, a sice po skotském vejci (110 Kč). Skotské vejce je specialita z britských ostrovů, kterou u nás téměř nenajdete, což je ovšem škoda. I když je zde skotské vejce bráno jako předkrm, nenechte se zmást – i tak vás dost zasytí. Jedná se o rozpůlené vejce uvařené nahniličko, obalené v mletém okořeněném mase a krustě, do které se člověk již při prvním zakousnutí zamiluje.

 

Dalším předkrmem byly vepřové kůžičky s pálivým avokádem (95 Kč). I když mě tento předkrm podle názvu moc nenalákal, dal jsem na mladého číšníka a objednal si jej. To, co jsem dostal byla pohádka. Netušil jsem, jak mohou vepřové kůžičky ve spojením s lehce pikantním guacamole vytvořit delikátní kombinaci, která navnadí chuťové buňky na další chod.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Tím byly klobásy s kaší (165 Kč). Tři šťavnaté a nahrubo namleté klobásky přelité omáčkou musí dostat do kolenou každého milovníka vepřového. Společně s báječnou bramborovou kaší a hořčicí nešlo vlastně o nic světoborného a nového, jenže v Maso a kobliha rozhoduje chuť a detaily, které naprosto normální jídlo posunou o level výše.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Když už je v názvu kobliha, byla by ostuda ji zde neochutnat. Tohle však není kobliha, kterou si koupíte v supermarketu za 5 korun a hledáte v ní náplň jako jehlu v kupce sena. Sice si za ni podstatně připlatíte (55 Kč), ale výsledek stojí za to. Kobliha obalená v krupicovém cukru je doslova nacpaná vanilkovým krémem, a tak jako mnoho dalších lidí, i já mohu směle říct, že to byla nejlepší kobliha, kterou jsem v životě ochutnal.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Jakmile jednou Maso a koblihu navštívíte, budete se sem často vracet (tak jako já od té doby, co jsem napsal tuto recenzi). Díky příjemné a rychlé obsluze ve spojení s výborným masem a tou nejlepší koblihou se Maso a kobliha stává, tak jako bratrské Sansho, legendarním podnikem

9/10

Ohodnoť článek
2
Sdílej článek
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a ohodnotit článek.
Přihlásit se
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Jako neregistrovaný jsi tento měsíc přečetl už 1/40 článků. Přihlas se pro neomezený přístup. Jako neregistrovaný jsi přečetl už 1/40 článků za měsíc. PŘIHLÁSIT / REGISTROVAT PŘIHLÁSIT
Nejčtenější
Záleží nám na soukromí čtenářů. I z toho důvodu ti poskytujeme detailní informace o tom, jak využíváme soubory cookies a jiné technologie zabezpečující správné fungování a vývoj stránky. Pro víc informací si přečti naše Zásady ochrany osobních údajů , kde najdeš, jak používáme soubory cookies, případně se seznam s Podmínkami užívání portálu platnými od 24. 5. 2018. Zpracování cookies můžeš zabránit nebo změnit své preference v nastaveních internetového prohlížeče. Pro detailnější nastavení klikni na víc možností níže.
Upozornění na právo nastavení ochrany osobních údajů na Refresheru

Vzhledem k existujícím i chystaným změnám v zákonech ti dáváme možnost detailního nastavení zpracování osobních údajů a preferencí spojených s jejich zpracováním.

Přečti si možnosti, posuň zobrazení níže, nastav si své preference a klikni na tlačítko Souhlasím, když budeš chtít pokračovat na Refresher. Soubory cookies jsou důležitou součástí technologie v tvém prohlížeči. Jsou natolik důležité, že je budeme muset použít pro zapamatování si toho, že jsi toto okno potvrdil/a, v opačném případě bychom ti ho museli zobrazovat znovu a znovu.

Údaje, které zpracováváme, když používáš Refresher
Ze strany Refresheru sbíráme tyto osobní údaje:
  • Když navštívíš Refresher, uchováváme informace o tom, které články sis přečetl, identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy nebo IP adresu v případě přihlášení, soubory cookies a polohu.
  • Při přihlášení do účtu e-mailovou adresu.
Proč sbírá Refresher tyto údaje:
  • Ke zlepšení kvality našeho webu a vývoji nových webových služeb.
  • K provádění analýz a měření s cílem pochopit, jak je náš web využíván.
  • K tomu, abychom nezobrazovali obsah, který jsi už viděl.
  • Pro zobrazování přizpůsobeného obsahu, jako jsou například relevantnější články.
  • Pro schopnost identifikovat tě jako uživatele při přihlašování do svého účtu.
Sbíráme údaje pro partnery a reklamní sítě:
  • Identifikátory zařízení a prohlížeče, část IP adresy, soubory cookies a poloha.
Proč sbíráme tyto údaje pro partnery, třetí strany a reklamní sítě:
  • K tomu, aby mohli fungovat a zobrazovali relevantnější a užitečnější reklamy.
Seznam reklamních sítí a nastavení reklam

Nevyhnutelné osobní údaje – cookies – pro zobrazování reklam sbíráme pro následující společnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
formulář kontakt v souvislosti s osobními údaji >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
kontaktní údaje pro nejbližší pobočku >

 

Možnost vypnout si personalizování reklam a sbírání osobních údajů pro jednotlivé partnery:

Upravit nastavení typů reklam Google - personalizování od společnosti Google

Upravit nastavení typů reklam AdForm - personalizování od společnosti AdForm

 

Svá nastavení pro všechny ostatní reklamní sítě, i ty, které na Refresheru nenajdeš, si můžeš prohlédnout na stránce youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Měření a analýza návštěvnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránek používají ke zlepšení funkčnosti svých stránek údaje shromážděné službou Google Analytics. Shromážďování údajů můžete deaktivovat tak, že si stáhnete a nainstalujete doplněk pro svůj prohlížeč.

Stáhnout doplněk pro prohlížeč

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Společnost Gemius podobně jako služba Google Analytics vyhodnocuje a měří návštěvnost na některých webových stránkách. K měření využívá Cookies, které si můžeš deaktivovat ve svém prohlížeči.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využíváme k analýze návštěvnosti a chování uživatelů. Vytváří nám mapu aktivity návštěvníků, a to na webových stránkách, které vizualizuje a vyhodnocuje. Tyto informace nejsou sbírány vždy, nikde nejsou spárovatelné s aktivitami uživatelů a není tedy možné identifikovat jednotlivce, ale Hotjar ti může nastavit soubory cookies.

Ovládací prvky související s prohlížečem

Nastavení souborů cookies

Soubory cookies jsou životně důležitou součástí technologie ve vašem prohlížeči a slouží ke zlepšení prostředí při používání internetu.

Pokud například na určitém webu nastavíte předvolený jazyk, soubory cookies pomohou prohlížeči zapamatovat si tuto volbu. Některé nebo všechny soubory cookies můžete též zablokovat, to ale může vést k narušení fungování některých funkcí na internetu.

Mnoho webů například vyžaduje zapnuté soubory cookies, když se chcete přihlásit.

Zásady ochrany osobních údajů
Další informace o tom, jak Refresher používá cookies ke zlepšení služeb
  • Přihlašování – pro účely přihlašování potřebujeme tvoji e-mailovou adresu.
  • Přizpůsobení – pro zjištění toho, co tě zajímá, vytváříme tvůj unikátní profil. Pokud nějaké informace posbíráme, najdeš je ve svých nastaveních soukromí a profil můžeš upravit, změnit nebo celé personalizování vymazat.
Jak změnit nastavení zpracování osobních údajů?

Pokud změníte názor, kdykoliv můžete tyto údaje změnit na adrese https://refresher.cz/nastavenia/sukromie.
Pokud toto okno nechceš vídat, když nás navštívíš z jiného zařízení nebo prohlížeče, přihlas se a tvé preference si zapamatujeme.