Pondělí 23. 4. 2018 svátek má Vojtěch, Vojtěška

hledej na refresheru

Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

REFRESHER papá je tu s dalším dílem. Řeznickou hospodu v centru Prahy, za kterou stojí britský šéfkuchař Paul Day, byste rozhodně měli navštívit

27. září 2015, 13:26
27. září 2015, 13:26

REFRESHER papá je tu s dalším dílem. Řeznickou hospodu v centru Prahy, za kterou stojí britský šéfkuchař Paul Day, byste rozhodně měli navštívit

Maso a kobliha. Kombinace těchto dvou slov (a pokrmů) se mi zprvu jevila jako poněkud zvláštní způsob, jak pojmenovat svůj nově otevřený podnik. Vzápětí jsem však zjistil, že se jedná o nejnovější projekt britského šéfkuchaře Paula Daye a hned jsem se nemohl dočkat, kdy Maso a koblihu navštívím.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

 

Proč jsem, jak se lidově říká, „na větvi“ z Paula Daye? Řezník vyučený v Anglii nejdříve tříbil své kulinářské umění v londýnské čínské čtvrti, aby se později propracoval až do slavných restauracích například v New Yorku.

 

Před více než pěti lety se usadil v České republice, kde si otevřel, zde již kultovní Sansho a poté také řeznictví The Real Meat Society, které, troufnu si říci, patří mezi nejlepší nejenom v Praze, ale i celém Česku. Toho dosahuje především díky tomu, že se o maso stará šetrně a zpracování a staření je prováděno na velmi vysoké úrovni.

 

Téměř hned vedle zmíněného Sansha v Petrské ulici najdeme Maso a koblihu, které je svým konceptem něčím mezi restaurací, hospodou, řeznictvím a díky svým pohádkovým koblihám (o kterých se zmíním později) i tak trochu cukrárnou. Nazývejme ale Maso a koblihu řeznickou hospodou, kde se vaří z masa z The Real Meat Society a zpracovávají se celá zvířata, a to pouze z venkovních chovů.


Máte-li zájem, můžete si hned u vstupu, kde vás přivítá milá obsluha, jejich maso u řeznického pultu zakoupit.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v PrazeNejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Místo jsme si vybrali v zadní části na příjemné letní zahrádce. Místa k posezení jsou ale samozřejmě i uvnitř, a to jak ve vstupní části, tak i za rohem, kde se můžete usadit ve vyšších židlích s výhledem na výčep a pracující obsluhu.

Pojďme se podívat na nabídku. Vedle té denní obsahuje i stálou, která se dělí do čtyř částí: Něco menšího, Něco většího, Něco sladkého a Saláty a přílohy. Milá obsluha k nám ihned přispěchala s menu a problém nebyl něco si vybrat, ale spíše nenechat si přinést úplně všechno. Na výčepu zde mají nepříliš běžného Matušku, což znamená, že za trojku budete muset z kapsy vysypat kár korunek navíc. Konkrétně 55 Kč. Ano, může se to zdát jako facka, ale Matuška k tak dobrému jídlu, které zde připravují prostě sedne. Zde si pivo nedáváte proto, abyste jich vypili za večer pět, šest, sedm, ale proto, abyste si ho dali jednoduše na chuť, k jídlu.

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

 

Ze sekce Něco menšího jsme sáhli po pochoutce v našem kraji poněkud netradiční, a sice po skotském vejci (110 Kč). Skotské vejce je specialita z britských ostrovů, kterou u nás téměř nenajdete, což je ovšem škoda. I když je zde skotské vejce bráno jako předkrm, nenechte se zmást – i tak vás dost zasytí. Jedná se o rozpůlené vejce uvařené nahniličko, obalené v mletém okořeněném mase a krustě, do které se člověk již při prvním zakousnutí zamiluje.

 

Dalším předkrmem byly vepřové kůžičky s pálivým avokádem (95 Kč). I když mě tento předkrm podle názvu moc nenalákal, dal jsem na mladého číšníka a objednal si jej. To, co jsem dostal byla pohádka. Netušil jsem, jak mohou vepřové kůžičky ve spojením s lehce pikantním guacamole vytvořit delikátní kombinaci, která navnadí chuťové buňky na další chod.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Tím byly klobásy s kaší (165 Kč). Tři šťavnaté a nahrubo namleté klobásky přelité omáčkou musí dostat do kolenou každého milovníka vepřového. Společně s báječnou bramborovou kaší a hořčicí nešlo vlastně o nic světoborného a nového, jenže v Maso a kobliha rozhoduje chuť a detaily, které naprosto normální jídlo posunou o level výše.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Když už je v názvu kobliha, byla by ostuda ji zde neochutnat. Tohle však není kobliha, kterou si koupíte v supermarketu za 5 korun a hledáte v ní náplň jako jehlu v kupce sena. Sice si za ni podstatně připlatíte (55 Kč), ale výsledek stojí za to. Kobliha obalená v krupicovém cukru je doslova nacpaná vanilkovým krémem, a tak jako mnoho dalších lidí, i já mohu směle říct, že to byla nejlepší kobliha, kterou jsem v životě ochutnal.

 

Nejlepší kobliha, jakou jsme kdy ochutnali a vytříbené masové pochoutky? Zašli jsme do Maso a kobliha v Praze
Jakmile jednou Maso a koblihu navštívíte, budete se sem často vracet (tak jako já od té doby, co jsem napsal tuto recenzi). Díky příjemné a rychlé obsluze ve spojení s výborným masem a tou nejlepší koblihou se Maso a kobliha stává, tak jako bratrské Sansho, legendarním podnikem

9/10

Vyjádři svůj názor na článek
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad Méně takových článků
Super! Více takových článků
Řekni nám, proč se ti článek nelíbí:
Děkujeme za tvůj názor!
Pomáhá nám i autorům při zkvalitňování obsahu na stránce.
Líbil se ti článek? Sdílej ho přátelům
NAHORU
Diskuse1 komentář
nebo odeslat jako anonym
1 komentář
Seřadit komentáře podle oblíbenosti času přidání
avatar
Snupke28. září 2015, 12:31

Až na ty ceny a pomyšlení na energetický příjem z jednoho takového jídla to vypadá super.

0 Odpovědět · Nahlásit
Nejčtenější